keskiviikko 28. elokuuta 2013

Vielä vähän vaiheessa...



Revontuli- huivi tulossa. Tää on tosi koukuttava työ, kun ei malta lopettaa... "vielä tää kierros... ei, ku sen jälkeen on viimenen kierros... no jos ny yksi vielä... nyt ihan justiin mä lopetan... " Ja huomaan että olen istunut sohvalla 5 tuntia putkeen neuloen tätä huivia. Seinäjoella on uusi lankakauppa keskustassa entisen puoti-piken tiloissa. Lanka-ja Lahjalutti. Sieltä kävin ostamassa hienoa ja ohutta liukuvärjättyä neulelankaa. Siinä on paljetteja seassa.

Koukutut lapaset nro.3


Rupesin miettimään omaa tapaani kuvata käsitöitä. Mulla ei oo minkään valtakunnan jalustinta joka pitäisi kameraa paikallaan. Myöskään kuvissani harvoin on mitään ideaa... kuvassa on vain tuotos. Olen aina ihaillut niitä jotka osaavat oikeasti valokuvata. (Vieläpä jos omistaa jonkun kunnon kuvanmuokkaus ohjelman) Kuvissa näen paljon asetelmia, taiteellisuutta, runoutta ja herkkyyttä. Itse en vain osaa tuoda sitä valokuvan sisälle. Niimpä halusin kokeilla omia rajojani ja pyrkiä parempaan kuvaamis tekniikkaan. Vai onko hyvä kuva sittenkin vain tuurista kiinni...



Koukutut Lapaset Novita Kevät 2012

tiistai 20. elokuuta 2013

Kierrätyslaukku ja jämistä tuunattu takki

Vanhoista farkuista ja kirpputorilta löydetystä kangashameesta voi loihtia ihanuutta. Mulla on vanha marimekon laukku joka on todella käytännöllinen, mutta alkaa olla parhaat päivänsä jo nähnyt... Kopioin mallia omaan tekeleeseen.



Ja hame jonka löysin kirppikseltä oli aika iso, joten kangasta jäi yli. Mietin hetken, mihin kankaan käyttäisin. Naulakossa samettitakki huusi mulle. Se on ollut täysin käyttämättä, koska se oli liian hieno mun tyyliin. Tavallaan olen hankkinut sen kirpputorilta vain jotta saisin tehdä siitä itseni näköisen.

Tässä takki juuri sellaisena kun olen sen kirppikseltä ostanut.

Ja takki tuunattuna hameesta jääneillä jämäkankailla.

perjantai 16. elokuuta 2013

Paidan värjäystä osa kaksi

Dylon wash&Dye pussi lämpöiseen vesisankoon. Annoin "vaikuttaa" 4 tuntia. Välillä nostaen sankoa, jotta paitaan tarttuisi liukuva väri. Punainen reuna oli kasteltu etukäteen vedellä, ettei paita imisi liikaa väriä helmoja kohti.

Ja lopputulos on vihdoinkin sitä mitä haki. Sopiva liukuväri. Siitä tuli ihana!

maanantai 12. elokuuta 2013

Haarukkaleivät


Tavallisen murotaikinan/keksitaikinan sekaan viskasin neilikkaa ja kanelia. Nams, haarukkaleivät!

torstai 1. elokuuta 2013

Novitan Paketti




Vähän mä yllätyin! Kotona odotti työpäivän jälkeen postin saapumis ilmoitus ja siinä luki "Novita kiittää". Juoksujalkaa postille katsomaan, että mitä ihmettä mä oon saanu.
Ja tämmöistä sieltä tuli. Uusin Novita lehti ja usva uutuuslanka. Ihanaa! :)

Koukutut lapaset nro.2 ja kimaltelevan langan himo



Novitan Veeraa ja Sempati Safiria. Näihin tuloo vaan himo. Ja kimaltelevasta langasta puhuttaessa, mulla pitää aina olla "erikoisempaa" lankaa kopassa. Ihan vaan inspiraation varalle. Sempati Safirit ostin kaksi vuotta sitten Seinäjokiareenalla pidetyistä käsityömessuista. Ostin mustaa, valkoista ja oranssia Sempati Safiria kutakin väriä kaksi kerää.
Mutta nyt kun viimeisiä viedään, niin iskee taas hamstraus himo.


Pakko saada lisää kimaltelevaa lankaa. Niinpä Veljekset Keskinen tarjoaa hyvällä hinnalla komiaa lankaa. Dora Sim, joka on ihanan pehmeää.
Ja koska värit osuivat lähelle omaa mieltymystä, niin sitä lähti kolme kerää joukkoon. Musta lanka jossa kimallenauha joukossa. Kimallenauha loistaa tietyssä valossa kultaiselle, vihreälle ja siniselle. Rakastuin!