tiistai 30. marraskuuta 2010

Joulu Sydämet



Pellavaa ja tavallista vanhan näköistä/väristä ruutukangasta kirpparilta. Juuttinarua lenkiksi.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Karkkipaperi pussukka



Dodiin. Tulipahan näitäkin kokeiltua. Mä en osaa ommella vetoketjua kunnolla, harsin reunat mukavaan muotoon käsin. Ompelukone jaksoi juuri ja juuri ommella paksua "kristallimuovia" jota tuli tuohon päälle. Mutta isompi oli helpompi kääntää oikeinpäin kuin pieni pussukka. Ohjeita ei oikein tahtonut löytyä netistä, siis niin että ois ollu kuvat ja kaikki. Sovelsin sitten itse lukemaani. Teippasin karkkipaperit kahdeksi isoksi liuskaksi. Laitoin karkkipaperien taakse kangaspalat vuoreksi, ja karkkipaperien päälle tätä kirkasta muovia. Oikeat puolet vastakkain ja omelemaan sivu ja pohjareunat. Sitten vetoketjun kanssa sähläämistä. Sitten kääntää työ varovasti oikeinpäin ja harsin käsin vetoketjun sivut nätin näköiseksi, ettei vetoketju pullota. Teen muutamat lisää, nää oli kivoja ja haasteellisia mun makuun.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Hihatin



Tässä alemmassa kuvassa väkyy värit paljon luonnollisemmin.

Lankana Novitan Varpu. Ohje vähän soveltaen omasta päästä ja imien ideoita muualta. Koko L/XL
-Luo 48 silmukkaa.
-Neulo 2 oikein, 2 nurin joustinneuletta 10cm.
-Lisää molemmissa reunoissa 1 silmukka.
-Neulo ainaoikeaa 130 cm.
-Kavenna molemmissa reunoissa 1 silmukka.
-Neulo 10 cm joustinneuletta.
-Yhdistä hihasaumat 47cm matkalta.

Eli lopputuloksena on tuubi joka on auki keskeltä.

torstai 18. marraskuuta 2010

Tuikku


Kissanruokapurkista saa kierrättämällä nätin tuikku kipon. Vettä sisään ja pakasta. Näin tölkin sisällä oleva jää ei päästä purkkia hajoamaan käsittelyssä. Tarvitset naulan ja vasaran ja reikiä hakkaamaan. Varovaisuutta sitten kun sisäpuolelle saattaa jäädä teräviä säröjä. Sain haavan sormeeni :) Idean olen löytänyt jo pikkulapsena kodin kuvalehden joulu lehdestä.
Kuvassa olevan purkin sisällä on pattereilla toimiva jouluvalo, mutta kauniimmalta näytti kuitenkin oikea kynttilä. Laitoin tuikun samana iltana terassille tunnelmaa tuomaan.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Lumi- komiohuivi



Noniin, sain senkin taas valmiiksi. Lumi- komiohuivi. Lankana ihanaa käsityömessuilta ostamaa Sempati Safir- lankaa. Valkoinen lanka kimaltelee eri väreissä Ohje täältä. Nyt sitten projektissa hihatin.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Mukinlämmitin


  Kauhisteleva hymynaama  :o




Tällänen kiva välipala työ päätyön rinnalla. Tässä on nyt sitä itse värjättyä lankaa niillä cool aid -juoma jauheilla. Mahtavat ja voimakkaat värit ja ihana karkkinen tuoksu vielä nyt neuloessakin.
Tällähetkellä projektissa Lumi-kolmiohuivi. Ja pian sekin valmistuu.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Huovutettu kranssi


Kranssi taikka muu joulukoriste. Neulahuovutettu ja pari syksyllä keräämää käpyä koristeena. Vanua sydämen muotoon, ompelulangalla vanu ryhtiin, neulalla naputtamaan huopaa päälle. Kivaa :)